Címlap Hírek Tűzoltószertár átadási ünnepség Fertőszentmiklóson ? 2011. október 15.

Tűzoltószertár átadási ünnepség Fertőszentmiklóson ? 2011. október 15.

Tűzoltószertár átadási ünnepség Fertőszentmiklóson ? 2011. október 15.

További képek az eseményről.

A fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület régi álma vált valóra 2011. október 15-én, sor került a megújult tűzoltószertár átadására.

Az épület felújításának gondolata, már mintegy tíz évvel ezelőtt vetődött fel, és hosszú munka eredményeként bővülhetett, és épülhetett újjá. Az építkezést (felújítást) Fertőszentmiklós városvezetése is indokoltnak és célszerűnek találta, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület elmúlt évtizedeiben végzett tevékenységei miatt. Egyesületünk egyébként Fertőszentmiklós Város legrégebben ? 1889-ben ? alakult, és legnagyobb tagszámú ? 47 felnőtt, és 38 ifjúsági tűzoltó ? civil szervezete.

 

Az Egyesület tagsága aktívan kivette részét az építkezési munkálatok előkészítéséből; mintegy 6000 munkaórát dolgoztak összesen az utolsó két évben, egy közös cél érdekében. Hisz az elmúlt időszakban több épület elbontását is elvállaltuk bontási anyag fejében, ezzel hozzájárulva az építési költségek csökkenéséhez, továbbá az építés folyamán is rendkívül sok munkát végeztek tagjaink.

Egyesületünk munkáján túl a tényleges építkezés 2011 év elején kezdődött meg, amelyet egy építőipari cég vállalt el. A földszinti szerbeállások aljzata felújításra került, és ezen a szinten lévő kiegészítő jellegű helyiségek is megújultak. Megtörtént az eddigi épület teljes tetőterének beépítése, valamint megvalósult a részleges akadálymentesítése is. Megtörtént a tűzoltószertár teljes külső hőszigetelése, fűtésének korszerűsítése.

A tűzoltószertár avatási ünnepségen részt vett Ivanics Ferenc Gy-M-S megyei országgyűlési képviselő, Kóczán Zoltán a Gy-M-S megyei közgyűlés alelnöke, Csikár Zsolt őrnagy a Gy-M-S Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Megyei Tűzoltósági Felügyelője, Balogh Ferenc tűzoltó ezredes a Gy-M-S Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Horváth Tibor Fertőszentmiklós Város polgármestere, Török Melinda Fertőszentmiklós Város jegyzője, Jagadics Géza a Betonépfor Kft. Ügyvezető Igazgatója. A rendezvényen egyesületünk külföldi tűzoltó barátai is képviseltették magukat: vendégeink közt tisztelhettük Schattendorf (Ausztria) polgármesterét; Alfréd Glafl Urat, és Eduard Haring volt Tűzoltóparancsnok Urat is. Pleidelsheim (Németország) tűzoltói is képviseltették magukat: Ralf Trettner polgármester Úrral, és Frank Holzwarth Tűzoltóparancsok Úrral élükön.

Egyesületünk épületének megújulásával szervezetünk útjának egy nagyon fontos állomásához érkeztünk, amely további lehetőségeket teremt egyesületünk jövőjét illetően.

 

Módosítás: (2011. december 13. kedd, 08:25)

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 24 vendég böngészi
Időjárás