Címlap Hírek Tűzoltó alaptanfolyamok a megyében

Tűzoltó alaptanfolyamok a megyében

 

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltószövetség az önkéntes tűzoltó egyesületek és létesítményi tűzoltóságok tagjai részére a megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal közösen folyamatosan szervez 40 órás tanfolyamokat.

A megyében működő több tűzoltó egyesület és létesítményi tűzoltóság szaktevékenységet végző tagjainál a megfelelő képzettség vagy a szerelési készség hiányzik, ennek kezelését próbálja megoldani a szövetség azzal, hogy minél több jelentkező részére biztosítani igyekszik az alapképzettség megszerzését. 2011-ben összesen 123 fő tett sikeres vizsgát a 40 órás tanfolyam anyagából.

Jövő évben (várhatóan) februárban tervezzük új tanfolyamok indítását Győrben, Sopronban és Mosonmagyaróváron. A jelentkezési igényeket már idén felmértük, és örömmel fogadtuk, hogy minden helyszínen túljelentkezést tapasztaltunk. A jelentkezők fele idén végezhette el az alaptanfolyamot, a jelentkezők másik felének ezt a jövő évben kívánjuk biztosítani.

Reméljük, hogy a képzések egy jó alapot biztosítanak arra, hogy az egyesületekben illetve létesítményi tűzoltóságokon az éves továbbképzéseken, gyakorlatokon való részvétellel az ismeretek elmélyüljenek, gyakorlatban is használható tudássá váljanak. Ez mindannyiunk és környezetünk tűzvédelmének érdeke is.

 

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 16 vendég böngészi
Időjárás